IMG_1088Forestil dig det her scenarie: Du er på biblioteket. Der er relativt roligt, og der dufter skønt af bøger. Omkring dig har du 26 børn på ca. syv år. Nu er det lige pludselig slet ikke så roligt mere, vel?

De her virkelig søde børn, skal alle sammen have 1 – 3 bøger med hjem. Minimum én af de bøger skal de kunne læse selv. Du begynder faktisk at få det lidt varmt nu.

De kalder alle sammen på dig, så du finder hurtigt et par kasser frem, de kan kigge i.

En del af dem vil gerne læse om dyr, om fodbold, om Formel 1. Du finder kassen med fagbøger. Du speedlæser lige et par af dem hurtigt igennem, de skal jo endelig ikke blive for svære. Du bander lidt, hvorfor i alverden står de ikke efter sværhedsgrad?

Hvis du er lærer i indskolingen, så kender du det her! Det er altid vældig hyggeligt at gå på biblioteket med en klasse, men det kræver overblik og benhård koncentration.

IMG_1093

Nu er der hjælp at hente. Skolebogsforlaget Alinea har nemlig lavet en ny klub. Fagklub. I virkeligheden er det slet ikke en rigtig klub men en serie af fagbøger, der henvender sig til indskolingseleverne.

Serien er bygget meget overskueligt op. Der er fire farvekoder grøn fra 6 år, blå fra 7 år, rød fra 8 år og sort fra 9 år – så det er let som lærer (og forældre) at spore sig ind på, hvilke bøger der passer til barnets alderstrin og læseniveau.

I Fagklub bøgerne kan du blandt andet læse om kæledyr, popstjerner, fodbold og vejret.

IMG_1095De grønne bøger er de mindste i formatet og i hardback – det er et kæmpehit! Når man er i gang med at knække læsekoden, og skal låne de allerførste bøger på biblioteket, så sætter langt de fleste børn lighedstegn mellem hård for- og bagside og en rigtig bog.

Alle bøgerne er bygget op med indholdsfortegnelse, kapitler og stikordsregister, så bøgerne kan snildt bruges i et forløb om faglig læsning.

IMG_1097Bøgerne er indbydende og lækre, sådan er det ikke altid med fagbøger for børn (igen: hvis du er lærer, ved du præcis, hvad jeg taler om!)

Jeg kan ikke andet end forestille mig at Fagklub bøgerne bliver revet væk på skolebibliotekerne. Fik jeg i øvrigt sagt at der er en bog både med Christopher og Lukas Graham?

Du kan find alle titlerne her. Der er endnu ikke udkommet sorte Fagklub bøger, men de kommer sidst på efteråret.

I september kommer der et indlæg om at læse fagbøger hjemme.

Tak til forlaget for anmeldereksemplar af bøgerne.

IMG_1098

3 thoughts on “Fagklub”

  1. Fedt altså!! Kan se nogle af de gamle fagbøger for mig, fra da Maximilian lærte at læse. Dem som du beskriver.
    Fedt med nogle nye lækre!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *