IMG_8925Hvad er egentlig alting? Og hvad er egentlig ingenting?

Da jeg var barn tænkte jeg, som formodentlig alle andre børn, sommetider på hvad der egentlig var omkring jorden. Universet – ingenting, men hvor begynder det, og hvor slutter det. Jeg kunne nærmest blive helt svimmel. Sådan er det vel med de der helt store spørgsmål.

Børn er jo eminente til at stille undre spørgsmål, der kan give deres forældre grå hår før tid. Jeg vil tro Ingenting og Alting vil give anledning til massevis af flere spørgsmål. Bøgerne er fyldt med fine finurligheder, smukke abstrakte illustrationer og pudsige forklaringer:

Ingenting er noget af det fineste, der overhovedet findes.

– Historien om absolut ingenting

IMG_8929I begyndelsen var alting en tæt, tyk klump. Det var umuligt at kende forskel på noget som helst, indtil noget (eller nogen) fik skilt det hele ad.

– Historien om alting

IMG_8928Begge bøger er skrevet af Søren Lind, og begge er poetisk illustreret af Hanne Bartholin. De udgives af ABC Forlag, og du kan finde dem på abc-forlag.dk.

Den næste bog på Mit Bogskab, er også en, hvor der stilles store spørgsmål, for hvad var jeg, før jeg fandtes?

Tak til forlaget for anmeldereksemplar af begge bøger.

IMG_8926

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *