IMG_0990Det her er en bog med meget på hjerte. Der er noget med at være anderledes, noget med skilsmisse, noget med at savne sin mor, arbejdsløshed og noget med lidt meget alkohol.

Se – det tror man ikke nødvendigvis, når man ser på bogens forside.

IMG_0992Dog er Bare kald mig Tofte først og fremmest en hjertevarm fortælling om en brunbjørn, der bor midt i en helt hvid by. Bogstavelig talt. Den Lille By er fyldt med hvide igloer og hvide isbjørne, og så altså også brunbjørnen Tofte. Toftes far er en isbjørn, og Toftes mor er en sort skovbjørn fra de varme lande, der elsker at danse.

Toftes mor og far er skilt, moren bor nu i en anden by sammen med Ken. Han er god og rar, og har en kæmpe bil.

Toftes bedste ven er Asmus. De to finder ud af de vil skaffe Toftes far et arbejde, han blev arbejdsløs, da byens store fabrik lukkede. I deres søgen finder de et skattekort, og måske kunne det hele løses med en masse penge. De to venner har nemlig fundet ud af at voksne tit skændes om penge, og hvis man nu løste det for de voksne, ville det hele måske egentlig være rigtig godt? Men det store spørgsmål er selvfølgelig, om det er børnenes opgave at løse de voksnes udfordringer?

IMG_0993Bare kald mig Tofte er med andre ord en bog, der kan læses som det den er – en god, varm, og fin historie. Men man kan også læse den med ét eller flere af bogens temaer i fokus.

Bogen er skrevet af musikeren (og nu børnebogsforfatteren og snart Vild med Dans danseren) Thomas Buttenschøn, og det helt vidunderlige er at der til bogen hører en cd, og det er simpelthen så skøn musik. Som snildt kan høres sådan lidt hele tiden, også når ens barn f.eks. er i børnehave:-)

Bogen henvender sig til de ældste børnehavebørn og de yngste skolebørn.

Tofte er tegnet af ingen andre end Carl Quist – Møller, og det er fine fine illustrationer.

Bare kald mig Tofte udgives af carlsen.dk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *