Lige om lidt er det tid til årets store festival, der igen i år løber over tre hele dage. Jeg taler naturligvis om Bogforum. Jeg. Glæder. Mig.

Jeg har nærlæst programmet, og præsenterer her de programpunkter, jeg gerne vil nå:

Fredag

10.30 Scenen

Den officielle åbning af Bogforum. Talen holdes i år af Svend Brinkmann.

10.40 Høst & Søns Forlag

Camilla og Kirsten Wandahl interviewes af Lisa Gardum om deres roman Tvillingefuglene, der er en historisk spændingsroman for børn.

11.00 Politikens Forlag

Lars Daneskov taler med Ane Cortzen om den nyeste bog i Anton og Molly – serien. Jeg er ret glad for de to bedste venner, og er allerede i fuld gang med at læse det femte bind, der har fået titlen Pruttebukser og båthorn.

 11.25 Børnescenen

De to vindere af konkurrencen 500 ord læser op af deres to bøger; En sti af masker og En vinterhistorie. Begge fortællinger er blevet illustreret af henholdsvis Cato Thau-Jensen og Dina Gellert, og udgives af Gyldendal. Hvis det er gået din næse forbi, så var konkurrencen 500 ord, en skrivekonkurrence for børn i forbindelse med Hay festivalen.

11.40 Høst & Søns Forlag

Trine May taler med Jesper Wung-Sung og Kim Fupz Aakeson om børnelitteratur. Trine May har for nyligt udgivet Ben i alle retninger – om den moderne børne- og ungdomslitteratur, du kan finde mig på forreste række.

12.00 Forlaget Cobolt

Forfatter Benni Bødker og illustrator John Kenn Mortensen aka. monstereksperterne fortæller om Julebestiariet.

 12.15 Den Lille Scene

Jan Mogensen læser op fra Kæmpebogen En dag i Zoo. Jeg har læst en del Jan Mogensen pixi’er, så nu er det på tide at se ham live.

12.40 Høst & Søns Forlag

Anne Sofie Hammer taler med Thomas Skov om Magda-bøgerne. Jeg kender dem slet ikke, og tænker det her kan være en god indføring i universet.

13.00 Børnescenen

Johan Olsen fortæller om The Big Bang og nyudgivelsen Bogen om verden.

13.40 Høst & Søns Forlag

Kenneth Bøgh Andersen og Lars Gabel i samtale med Thomas Thorhauge om Skæbnemageren, en graphic novel som jeg glæder mig meget til at høre om og læse.

15.00 Børnscenen

Kreakampen fra DR Ultra går live på Bogforum. Der svinger jeg lige forbi.

15.15 Forlaget Bolden

På forlagets stand kan man møde verdens mest farverige elefant – nemlig Elmer. Jeg skal da helt sikkert have et billede med Elmer.

15.55 Lindhardt & Ringhoff

Youtuber Rasmus Brohave taler med Thomas Skov. Rasmus Brohaves Sådan blev jeg Rasmus Brohave har netop vundet årets Orlapris i kategorien Bedste bog man bliver klog af, så selvfølgelig må jeg høre, hvad han har at sige.

 

Lørdag

10.45 Den lille Scene

Pixi-trolden og Guitar-Krelle synger og spiller børnesange, det er altså hyggeligt med de mindste i familien.

11.25 Den lille Scene

Cykelmyggens far, Flemming Quist Møller, fejrer bogens 50-års jubilæum. Det lyder helt enormt festligt. Jeg var heldig at høre ham på Gyldendal tidligere på året, og gik stolt hjem med en original cykelmyg skitse under armen. Det var en god dag.

12.15 Den lille Scene

Kim Fupz Aakeson underholder med drengen de kaldte Vitello. Du ved ham med moren, ringvejen, den klamme kæreste og bedstevennerne Max eller Hasse. Jeg kan jo sådan ca. lide ALT med Vitello, og glæder mig da også rigtig meget til Vitello redder verden udkommer.

13.00 Børnescenen

Benni Bødker og John Kenn Mortensen fortæller om de 24 rigtige monstre fra Julebestiariet.

 13.20 Høst & Søns Forlag

Hurra! Vi er inviteret til Cirkelines fødselsdag. Annette Øster i fødselsdagssamtale med Hanne og Jannik Hastrup.

14.00 Den lille Scene

Sabine Lemire fortæller om tegneseriebogen Mira. Mira er både en tegneserie og en instagramprofil, og jeg er ret vild med begge dele.

15.00 Ramajetternes jul

Måske kommer der en ramajet forbi, i hvert fald har de lodne figurer deres helt egne julekalender på Ramasjang i år.

16.00 Bellascenen

Uddeling af Klods Hans prisen. Prisen uddeles af Ibby – Selskab for Børnelitteratur, og tildeles en person, som har gjort noget særligt for at formidle børne- og ungdomslitteratur.

 

Søndag

10.45 Den lille Scene

Så er der godt nye for alle bilglade børn. Marianne Iben Hansen læser Axel elsker biler højt. Den bilglade and har 10-års jubilæum i år.

11.00 Børnescenen

Kalder alle cirkusprinsesser og kanonkonger! Cirkus Mille viser cirkustricks og fortæller historier fra cirkusverden.

11.50 Børnescenen

Reformationen for de små. Sigurd Barrett fortæller om Luther og reformationen.

13.25 Børnescenen

Anders Morgenthaler og Michael Wulff fortæller om deres nye børnebog; Mugge og vejfesten.

 14.00 Forlaget Carlsen

Rasmus Klump uddeler kram og pandekager, og lader sig forevige på billeder med fans i alle aldre. Jeg kunne faktisk godt bruge både et kram og en pandekage (og et billede).

15.25 Børnescenen

Sebastian Klein fortæller om fortidsdyr. Jeps der er kommet en ny Sebastian Klein Verdens 100 mest…. – og denne gang er den om fortidsdyr. De sidste år har jeg hørt Sebastian Klein på Bogforum, og hver gang er jeg vildt imponeret over hans formidlingsevne.

16.00 Akademiet

Elvira Fragola har skrevet fire bøger om årets gang i Mumleby, der er et Bulderby lignende univers. Bøgerne indeholder foruden historier også opskrifter og krea-ideer. I år laver hun aktiviteter for børn med udgangspunkt i bøgerne. Det lyder simpelthen så hyggeligt, synes jeg.

I skrivende stund skal jeg kun sove fire gange mere, inden det går løs. Jeg håber, vi ses derude.

One thought on “Bogforum 2017 – programmet”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *