IMG_5889

Mød en meget meget lille julemand, en julemand der er alt for lille til at flyve til byen i sin egen rensdyrslæde. Det bøvler han en del med, og de store julemænd griner af ham. Ikke særlig morsomt for en lille julemand, der bare gerne vil dele gaver ud til byens børn.

I den første bog Den lille julemand, der udkom sidste år, lykkedes det dog endelig for den lille julemand at få en julemandsopgave. Sin helt egen opgave tildelt af overjulemanden. Han blev nemlig dyrenes julemand. Dyrene fra skoven vel at mærke!

I den nye bog, Den lille julemand tager til byen, der i forhold til den første har fået vokseværk, er den lille julemand en glad lille fyr ved bogens begyndelse. Han modtager en sæk fuld af breve, som julemænd jo gør, de er alle fra byens dyr. De vil også have besøg af den lille julemand, og ikke mindst vil de have gaver. Igen må den lille julemand gå til overjulemanden, for hvordan skal det dog løses?

Jeg skal naturligvis ikke røbe her, om det hele lykkes for den lille julemand. Det må I selv finde ud af. Det er to meget fine bøger, om at skille sig ud, blive drillet og komme stærkt igen.

Den lille julemand tager til byen, kan sagtens læses uden at have læst den første bog.

De er skrevet af Anu Stohner, og illustreret af Henrike Wilson. De er udgivet på Turbine, og du kan finde den lillebitte julemand her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *