IMG_9631Når nu jeg har et tema om kogebøger for børn, ja – så er det da helt oplagt at skrive lidt om bogstav, skrive og læseindlæring, eller? (Jeg er jo dansklærer!)

For virkelig mange børn, hvis ikke næsten alle, er det essentielt at de kan se en mening med galskaben. Hvorfor skal man lære bogstaverne at kende, hvad skal det bruges til?

Man kan let lave meningsfulde bogstav, skrive og læselege i forbindelse med indkøb og madlavning.

Eksempelvis kan du lade dit barn skrive indkøbsseddel. Måske ikke den rigtig lange til hele ugen, men et par af de ingredienser, der skal bruges i aftenens menu.

Da Molly serverede kyllingelår med guacamole, skrev hun denne fine indkøbsliste, jeg må sige hendes fornøjelse ved at finde tingene i butikken var enorm.

IMG_9630Hun orkede ikke helt lytte efter bogstaverne i lår, så det blev tegnet.

Du kan også bede dit barn om at skrive dagens menu ned som på et menukort, der er potentielt meget god børnestavning gemt i det, og endelig er en idé at bruge den enorme bunke af tilbudsaviser til noget bogstav-fornuftigt. Klip madvarer ud, lim på karton og skriv det første bogstav eller hele ordet alt afhængig af niveauet af bogstavkendskab. Man kan også lave én side til mad, der begynder med a, med b osv. Jo jo der er en lille Jørgen Clevin gemt inde i mig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *