IMG_0025”Jeg har ikke arbejdet ud fra særlige kostråd eller nogen kulinariske retninger, men ud fra ønsket om, at børn får nysgerrighed og en interesse for mad. Jeg tror, at hvis børn får lov til at være med i køkkenet og lære råvarerne at kende, vil de få et sundt og naturligt forhold til mad, hvor de forhåbentlig også vil være nysgerrige overfor nye ting. Det er ikke altid, man har overskud til en hjælpende hånd fra en tumling men det kan alligevel tit betale sig, når man senere sætter sig til bords. Det er nogle gange sjovere at spise noget, man selv har været med til at lave.”

– Fra bogens forord.

Sabine Lemires 365 retter til børnefamilien er jo slet ikke en børnekogebog – men derimod en familiekogebog med bunkevis af skønne ideer til retter og ikke mindst serveringen.

Der er blandt andet melonbåde med pirattema, et ægte slikhus, festglas og mini mini sandwich. Bogen er inddelt i Morgenmad og babymad, Frokost, madpakker og mellemmåltider, Sunde alternativer, Drikke, Fødselsdage og fester, Pasta, Fisk, Kød, Suppe, Salat, Vegetar, Tilbehør, Desserter og sidst men ikke mindst Jul.

Kort sagt der er rigeligt at vælge imellem, og jeg er fuldstændig forelsket i det hele. Derudover ligner det hele også noget, Molly og jeg godt kan lave, uden at bruge en halv dag i køkkenet. Det er bare ikke sikkert, jeg havde fået ideen selv (læs: Det havde jeg helt sikkert ikke!).

Jeg er en ivrig følger af Sabine Lemires univers på Instagram, det kan du finde her. Der er plads til både en karsefrø, perler og en lagkage med blomster. Ja sådan set er der plads til alt det børnefamilien rummer.

365 retter til børnefamilien er udgivet af Carlsen, find den her (hvor den faktisk er på tilbud). På lemire.dk kan du få utrolig meget inspiration til kreative sysler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *