IMG_7413En varm sommerdag er en familie på stranden, de bader, leger og læser. Lige inden de skal hjem finder historiens fortæller, en pige, et æg på stranden. Det er et ret stort æg. På størrelse med et strudseæg, lidt mystisk for så mange strudse ser man jo heller ikke på stranden.

Familien tager ægget med hjem. Moren synes, det passer flot i vindueskarmen, skallens farve passer perfekt til gardinerne. En morgen er ægget gået i tusind stykker, og familiens hund snuser rundt i hele huset. Et stk. ubestemmeligt dyr er kommet ud. Ingen aner, hvad det er for et dyr. Dog må man konstatere, det vokser og vokser. Det bliver faktisk kæmpestort. Det kæmpestore dyr bliver en del af familien. De er helt vilde med den. Hver nat tager den på udflugt, og turene bliver længere og længere indtil en morgen, hvor den bare ikke er kommet hjem.

Det vidunderlige æg er skrevet og illustreret af Christel Rönns. Det er ikke stor børnelitteratur, men det er en fin historie, og jeg er sikker på det kæmpestore ubestemmelige dyr kan få mange smil frem hos mindre børn. Den er lidt sød, lidt mærkelige og vældig upraktisk sådan en stor en.

Bogen er udgivet af Lamberth. Faktisk er lige netop Det vidunderlige æg denne måneds Goodie bog hos Lamberth. Og hvad betyder så det? Såmænd at du kan bestille den med GRATIS, hvis du køber hvilken som helst anden bog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *