IMG_8531Hvis du er til nisser og Jan Mogensen, så skal du endelig læse videre…

Jeg er svært glad for begge dele, så det her er decideret en nissebog efter min smag. Jan Mogensen er både forfatter og tegner, og han står bag mangt en Pixi bog. Det er også ham der har lavet de to Pixi Julekalendere (Pixi Julekalender og Julenisse kalender).

Han tegner fint, blødt, rundt og hyggeligt – og har man først set én af hans nisser, så er man ikke i tvivl, når man støder på endnu en Jan Mogensen nisse.

Historien her handler om nisse søskendeparret Nis og Nisseline. De drager ud på en farefuld færd, da det står klart at hele nisselandsbyens forråd af grødris er ædt af fæle rotter. Alle ved jo nisser ikke kan klare en jul uden grød. Så af sted med Nis og Nissline. Den lille Nis er en overmodig fyr, der ikke helt får lyttet til de mange formaninger, de to bliver sendt af sted med. Heldigvis er Nisseline hans modstykke, så hun sørger for at passe på dem begge to.

Du skal have fat i Det store nisseeventyr, hvis du godt kan lide en klassisk nissehistorie med fine tegninger.

Den er udgivet af Carlsen, men der har jeg nu ikke held til at finde den. Jeg kan finde den på saxo.com som e-bog, og ellers må du på biblioteket efter den.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *