I denne uge skriver jeg om Henrik Einspors gode og grumme bøger, der fletter den gamle folketro ind i nutidige fortællinger. Det gør bøgerne vældig godt.

Drengen der tænkte ting tager fat i det overnaturlige væsen skiftingen, et troldebarn der er blevet byttet ud med et menneskebarn.

Drengen der tænkte ting er i al sin enkelhed en fortælling om en dreng, der ved tankens kraft kan fremmane de ting, han tænker på. Smart tænkte byens beboere til at starte med, men pludselig ikke så smart længere – bare uhyggeligt. Hvad bliver løsningen: at spærre drengen inde i et skur ude i en skov, hvor en gammel kone serverer en smule mad for ham.

Fed fidus tænker Jim Horn, en forretningsmand/manager der har næse for at tjene penge på mennesker og dyr med særlige talenter. Da han hører om drengen, sætter han alt ind på at finde ham, og det lykkes da også…

Bogen kan læses fra 10 års alderen, men den er ikke for sarte sjæle. Den kan læses hjemme eller bruges i danskundervisningen. I lighed med de andre bøger i serien vil den egne sig vældig godt til et undervisningsforløb.

Drengen der tænkte ting er skrevet af Henrik Einspor, og illustreret af Simon Bukhave.

Find den på løseænder.dk

Tak til forlaget for anmeldereksemplar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *