img_1235Vidste du, at hvis betingelserne er helt rigtige, du tilsætter lidt elektricitet eller held eller magi, så dukker der muligvis en fantasiven op? – Bedst som du har brug for ham.

Albert er præcis sådan en fantasiven. Han kan det hele, han kan flyve, han kan klæde sig ud, blive til en bold – kort sagt: Han er dén perfekte fantasiven. Man har indtryk af, Albert har en del øvelse, han har efterhånden været fantasiven til mange børn. Der er bare lige det, at når de børn så får bedste venner af kød og blod, så bliver Albert mere og mere usynlig for til sidst at forsvinde helt. Da Albert bliver Carls fantasiven er lykken stor, men Albert frygter den dag, Carl møder en anden ven, og han forsvinder.

Så fantasivennen Albert må finde en grimasse, der kan passe, da Carl præsenterer ham for Carla.

Min fantasiven Albert er en vældig fin bog om fantasivenner aka. en usynlig ven. Jeg tror, mange børn på et eller andet tidspunkt får sig en imaginær følgesvend, de deler stort og småt med.

img_1238Herhjemme har vi både haft Else og Usynlige Jørgen boende. Altså sammen med Molly. Else var hendes første fantasiven, og fulgte hende i tykt og tyndt. Men lige pludselig var Else glemt til fordel for Usynlige Jørgen. Ulempen ved Usynlige Jørgen er at han laver ballade, der var Else noget mere stille og rolig. Hver gang der er sket noget, der ikke lige er så smart, er det simpelthen Usynlige Jørgen, der er på spil – det skarn!

Jeg kan kun anbefale den her fine fantasiven sag af en bog. Den er skrevet af Eoin Colfer, der også er forfatteren til Artemis Fowl serien, og illustreret af Oliver Jeffers.

Den er smuk, den er fin, der er kun godt at sige.

Herhjemme udgives den af Forlaget Flachs, find den på flachs.dk.

Du kan læse mere om forfatteren på eoincolfer.com og på oliverjeffers.com kan du læse om illustratoren.

img_1239

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *