Mød Hasulle Banulle; et rødt nullermands lignende væsen med fem ben bosat i byen i en gammel mobilmast.

Han er en lidt gnaven en ham Hasulle, og humøret bliver ikke bedre af, at tingene meget sjældent går Hasulles vej. I Hasulle Banulle og gummistøvlen har han eksempelvis mistet én af sine gummistøvler, og dét er et stort problem. Hvor kan man få fat i sådan en? I en børnehave selvfølgelig, der står de lige så flot og tillokkende på rad og række i garderoben. Hasulle hapser en flot lyserød en, og den skal bruges skal den. Ned i hundelorten og vandpytten.

Der findes tre bøger om Hasulle, og alle tre følger samme opbygning. Hasulle har et problem, det kan ikke løses, Hasulle får en idé og løser sit problem – desværre er der måske andre, der ikke bliver så glade. Eksempelvis savner den lyserøde gummistøvles ejermand sikkert sin flotte gummistøvle. Hver bog afsluttes med, at Hasulle Banulle stiller sig selv og læseren to-tre filosofiske spørgsmål, der nok kan få et børnehavebarn til at tænke sig om en ekstra gang.

Jeg kan varmt anbefale serien om det røde nullermands lignende væsen. Det er sjove bøger for både børn og voksne, og det er særligt sjovt at Hasulle faktisk nærmest hele tiden er arrig.

Bøgerne er skrevet og illustreret af Chr. Winther og udgives af Forlaget SMSpress.

Tak til forfatteren for anmeldereksemplar af bøgerne. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *