Kender du Nalle? Han er det absolutte omdrejningspunkt i Hvem-serien af svenske Stina Wirsén. Bøgerne er klassiske småbørnsbøger med hverdags scenarier, men de har et tvist, for hovedpersonen hedder hverken Totte, Lotte eller Kaj – men er derimod det ret ubestemmelige dyr Nalle, der omgiver sig med Kanin, Kat og Fugl.

Der er en bog om at sove ude, om at rydde op og om at få en mindre søskende – det kan du læse om her. Ja, og så er der også de her to, hvor Nalle og Kat bliver uvenner og venner igen, og i Hvem er død? mister Fugl sin farfar.

Bogen indledes med en begravelse, hvilket er ret utraditionelt for genren småbørnsbøger, men ikke desto mindre meget velkomment i min optik. I bogen stilles ét af livets helt store spørgsmål: Hvor er man, når man er død? De store tanker er kogt ned i et kvadratisk format og med en farverig illustration.

Jeg kan varmt anbefale Hvem-serien, den egner sig fint helt ned i vuggestuealderen.

Du kan finde bøgerne på saxo.com, og se en fin lille Hvem tegnefilm på stinawirsen.se – her kan du også se den mængde af Hvem bøger, der findes på svensk.

Tak til forlaget for anmeldereksemplar af bøgerne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *