Kære dig der læser med,

Jeg har haft brug for en lille pause for at finde ud af, hvad det egentlig er, jeg gerne vil med Bogskabet her. Jeg startede med at skrive anbefalinger af børnelitteratur i oktober 2014, og som årene er gået, er ikke alene min bogsamling vokset men også antallet af børn – og således er jeg nu mor til tre børn i alderen knap 2 år til 10 år. Jeg er fuldtidsansat lærer, og har fra august til februar i år haft to første klasser som dansk- og klasselærer. Jeg vil på ingen måde pive, men tid er jo faktisk en faktor, og særligt når man som jeg, har et ægte godt sovehjerte. Så jeg har haft brug for at skrue lidt ned – nok mest for mine egne forventninger til, hvor mange opslag og indlæg jeg egentlig skal udgive på en måned, men også en pause fra at tjekke mails. Heldigvis kan jeg mærke, at jeg virkelig savner at skrive om børnelitteratur. Der bliver måske lidt længere tid imellem mine anbefalinger, men min lyst til at læse, fordybe mig og skrive om børnelitteratur den fejler ingenting.

Samtidig er der en debat om bl.a. bogbloggere eller rettere influencere af alle slags og skat, det er en debat der er vigtig, men som jeg kan mærke gør mig usikker og også ærgerlig. 

Da jeg startede med at anbefale børnelitteratur, var mit udgangspunkt min egen og min datters børnebogssamling og selvfølgelig mit lokale biblioteks. Da jeg modtog mit første anmeldereksemplar, blev jeg ekstatisk, og følte det som et kæmpe skulderklap. Nu anbefaler jeg hovedsagligt de anmeldereksemplarer jeg får sendt fra forlag og forfattere, og de bøger jeg køber. Jeg tjener ingen penge på at anbefale børnelitteratur. De anmeldereksemplarer jeg får tilsendt og ikke selv beholder, giver jeg videre til organisationen Læs for Livet.

Jeg har, siden starten, haft den holdning, at jeg udelukkende anbefaler bøger, jeg anmelder dem ikke. Kender man ikke til præmissen kan mine anbefalinger måske virke lidt tandløse, er der da aldrig noget jeg synes kunne gøres bedre? Jo, det er der bestemt. Men de bøger jeg får tilsendt og ikke synes er gode, dem skriver jeg simpelthen bare ikke om (og sommetider handler det om mangel på tid). Ganske, ganske få gange har jeg fraveget dette princip, og hver gang har jeg fortrudt. 

Heldigvis er jeg stadig vældig glad for at læse børnelitteratur, og jeg vil gerne både sprede den læseglæde til dig, der læser med og samtidig give dig anbefalinger til bøger du kan læse højt – eller slet og ret læse for din egen fornøjelses skyld. 

Kærlig hilsen Josefine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *