For et par måneder siden fik jeg en meget fin besked på Facebook fra Stine, der følger med på Mit Bogskab – helt fra julemandens land; Grønland. Hun tilbød at hjælpe mig med at anbefale bøger. Jeg blev virkelig glad, men måtte desværre afslå, da Bogskabet er et en-kvindes-projekt. Men da december nærmede sig, tænkte jeg – Hm… – hvad med at få et indlæg om en yndlings julebog fra Stine, og det var Stine heldigvis med på.

Stine er, som jeg, børnebogsfan og bruger med egne ord børnebøger både som historie, hygge og viden, men samtidig til at vise andre perspektiver eller sider af hverdagen. Stine har valgt at skrive om Peter Kanin – Et juleønske – og hermed er ordet givet til decembers gæsteblogger Stine Brenøe:

Vi har mange julebøger, som skal læses hvert år. De klassiske med Cirkeline, Peddersen og Findus og Rasmus Klump, men julebogen om Peter Kanin var en af de første, jeg kunne læse fra start til slut, da det er en kort hyggelig historie, hvor de mindste kan følge med. Selvom min datter nu er fire år, så vil hun stadig gerne have den læst, og hun synes stadig, den er spændende, og hun stiller flere spørgsmål til historien og taler mere med om traditioner og julemanden.

Peter Kanin – Et juleønske er en hyggelig julehistorie for de mindste børn. Peter Kanin og hans familie forbereder sig til jul lillejuleaften. De hænger julesokker op og fortæller om deres højeste ønske.
Mor Kanin siger at julemanden først kommer, når alle fire kaninunger sover. Men det kan være svært at falde i søvn, når man glæder sig, og Peter hører mange lyde, der kan være julemanden. Til sidst falder også Peter i søvn, og så er det spændende, hvad julehistorien ender med.

Bogen er skrevet af Frederick Warne og udgives herhjemme af Carlsen.

Tusind tak for anbefalingen, Stine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *