Nøkken eller Åmanden er et overnaturligt væsen, der ofte optræder ved søer eller åer. Han har et djævlelignende udseende og spiller ganske ofte på violin. Med sit skønne spil lokker han mennesker til under påskud af at lære dem at spille, men vups tager han deres liv i stedet.

Skal man tro den gamle folketro, så skal man holde sig langt væk fra Nøkken. Men som læsere af Troldelivsserien efterhånden ved, så er det med at holde sig væk ikke ligefrem tvillingernes Paja og Pajkos spidskompetence. Tværtimod.

Det er juletid i den gamle troldehøj, og troldene får besøg af Nisse Nik, som vi allerede lærte at kende i Troldeliv – Julekalenderbogen, og han er igen sur og tvær. Til en hver god jul hører, ifølge far Wrisil laks, masser af laks – men da familien kommer op til åen er nettet ganske tomt. Hvem kan det være, der driver gæk med troldefar?

Endnu en hæsblæsende fortælling om troldene, denne gang med det farlige væsen Nøkken – eller er han nu også så farlig?

Historierne om Troldeliv gør sig ekstra godt i årets kolde måneder, da der er så meget hygge og dunkelbelysning i illustrationerne, at man nærmest skal tænde et stearinlys og krybe tæt sammen. Læs Troldeliv – Nøkkens Jul for et børnehave- eller indskolingsbarn.

Troldeliv skrives af Sissel Bøe og illustreres af Peter Madsen. Find bøgerne på alvilda.dk og tjek troldeliv.dk, hvor universet præsenteres yderligere.

Tak til forlaget for anmeldereksemplaf af bogen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *