IMG_8529Jeg skulle blive 35 år, før jeg stiftede bekendtskab med den her fuldstændig herlige julebog, der udkom i 1981. Det er en finsk julebog om en landsby højt højt mod nord. I landsbyen bor Julemanden og alle nisserne – det er også her Julemandens værksted og lager er. Hver morgen laver Julemandens kone grød til alle nisserne, og gæt lige hvad hun hedder; Josefine!

Det er simpelthen så fin en jule og nissebog. Der er en masse fine tegninger med så mange detaljer at man bare kan kigge og kigge. Vi ser hvor nisserne sover, hvor nissebørnene går i skole, hvor de arbejder, og så følger vi selvfølgelig med ud på den opslidende tur den 24. december. Vi er også med i sauna, da de kommer hjem, det er simpelthen det eneste, de har lyst til ovenpå den tur! Det er klart min yndlings tegning i hele bogen – den er så sjov, synes jeg.

Julemanden og hans hjælpere er skrevet af den finske tegneserietegner og børnebogsforfatter Mauri Kunnas. Herhjemme udgives den af Lamberth. Du kan finde den på lamberth.dk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *