IMG_8352Det her er ikke en kalenderbog med 24 kapitler. Juleønsket har 12 kapitler, en prolog og en epilog. Den foregår heller ikke i hele december måned, næh handlingen udspiller sig på selveste juleaften.

Jeg synes dog, den snildt kan bruges som kalenderbog. Der er bare ikke et kapitel til hver dag. Det gør den ideel som oplæsningsbog i en klasse, skulle man nu være skolelærer. Hjemme kan den også sagtens bruges som kalenderbog, alternativt kan den bruges som en god julebog, der læses i december.

Juleønsket udspiller sig som sagt den 24. december. Julemanden er glad og tilfreds, kanen er pudset, rensdyrene er vasket og striglet, og nisserne i gaveværkstedet er ved at lægge de sidste pakker i den magiske gavesæk. Alt ånder fred og idyl – eller gør det? For pludselig banker det på døren. Den er helt gal med gavemaskinen. De sidste to pakker er kommet ud gabende tomme. Den ene er til artige Julie, og den anden er til artige Klaus. Gabende tomme pakker – det er aldrig sket før.

Heldigvis kommer de to drillenisser, Skjalte og Loppe, på sporet af mysteriet. De vil naturligvis gerne opklare, hvorfor gavemaskinen laver tomme pakker. Hemmeligt er de med til nisseråd, og dernæst er de på vej til menneskeverden. Hele missionen forkludres en del af Loppes stormende forelskelse i den yndige nissepige Sille.

Mon det lykkedes de to nissevenner at opklare mysteriet om de tomme pakker? Mon de overhovedet når det i tide til Julemanden skal med kanen ud over hele verden?

Juleønsket er skrevet af Kenneth Bøgh Andersen, og modsat mange af hans andre bøger, er det her ikke et hårrejsende gys. Illustrationerne er lavet af Sussi Bech. Bogen udgives på Høst & Søn, og du kan finde den på rosinante-co.dk.

IMG_8348

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *