IMG_6578

Månedens ABC er her!

I denne måned har jeg fundet måske den smukkeste abc bog. Dyrenes ABC er en relativ ny engelsk abc – oversat til dansk. Hvert opslag har sit eget bogstav, og til hvert bogstav er der tre – fire dyre tegninger. Den er farverig og smuk, og fungerer i lige så høj grad som en dyrebog.

Er det den bedste abc set med en dansklærers øjne – nej det er det ikke. Men den er smuk og fin, og vil i høj grad kunne fungere, som én af de absolut første abc bøger, man kaster sig over. Der er dyr, der er farver, der er bogstaver – jeg er vild med den!

Jeg læste i sidste uge et indlæg om abc bøger på minkusinemaria.dk, her opstiller hun tre ting, der skal gå op i en højere enhed, for at man kan tale om en god abc. Jeg er faktisk fuldstændig enig i alle tre.

Jeg vil tilføje en ting, der giver god mening i en abc bog for mig. Ordene skal være lydrette. Jeg har skrevet om det tidligere. Specielt i en abc der ikke indholder rim, men udelukkende ord. Der er det vigtigt, ordene er lydrette.

Er de så det i Dyrenes ABC? Nej det er de sådan set ikke udelukkende. Eksempelvis er der fire dyr ved bogstavet E; egern, emu, elg og edderfugl. De to første dyr er lydrette, man kan høre et tydeligt e i egern og emu. Men i elg og edderfugl, kan man høre et tydeligt æ fremfor e, dermed er de ikke lydrette.

Men det gør absolut ingenting! Det her er ikke en gængs abc – det er smuk abc, og man nyder den fra første side. Eller rettere man nyder den fra forsiden, for man bliver altså lidt glad af den!

Dyrenes ABC er én ud af fire titler. Udover ABC’en findes Dyrenes 123, Dyrenes Farver og Dyrenes Modsætninger.

De er alle fire virkelig smukke og vil pynte på alle børneværelser!

Bøgerne er udgivet på Lamberth, og i samarbejde med forlaget kan du vinde Dyrenes ABC!

Det eneste du skal gøre, for at være med i konkurrencen, er at efterlade en kommentar (tryk på taleboblen til højre under indlægget), hvor du skriver titlen på din yndlings børnebog.

Jeg finder en vinder mandag den 2. marts!

23 thoughts on “KONKURRENCE ! Du kan simpelthen vinde Månedens ABC”

 1. Jeg var vild med “mis med de blå øjne” som barn. Den er så sød 🙂

 2. Som barn elskede jeg “mis med de blå øjne”, måske var det fordi, det var den første jeg læste selv.

 3. Åh det er jo nærmest en umulig opgave at vælge! Herhjemme har vi også læst kæmpepæren virkelig mange gange, og den er ikke blevet kedelig endnu;) Men en af de bøger jeg bedst husker selv at have læst, og som jeg elskede som barn er “Min ven percys magiske gymnastiksko” -Så det må blive den!

 4. Elsker ABC bøger. Har selv lige afprøvet Sigurds ABC bog på lillemanden, men den fangede slet ikke. Min personlige favorit børnebog er “En Tiger er løs”. Kan på stående fod huske forfatteren, men har sjældent oplevet en sprogligt så oplagt bog til højtlæsning. Vi har nok læst den 50 gange. Nogle dage 3 gange i træk. 🙂

 5. Det er uden tvivl “Freddy og Monstrene” af Dennis Jürgensen. Den serie er bare fuldstændig perfekt, og selvom jeg ikke længere er et barn, kan jeg slet ikke slippe den. Mindst en af bøgerne skal genlæses hvert år 🙂

 6. Jeg er begyndt på børnebøgerne på ny, nu som højtlæsning for mine børn – i hvert fald ligeså stille, de er ikke så store endnu.For min ældste har jeg netop læst Jacob Martin Strids Den utrolige historie om den kæmpe store pære – og den var et hit. Den er tosset og sjov med de fine tegninger, der passer til historien.

 7. Jeg vil også være med 🙂 min favorit er Jakob Martin Strids “mustafas kiosk.”

  Skulle jeg nævne en anden favorit må det være “dengang jeg mødte Carl-Einar,” af Jeanette Milde. Det er min mellemste datters yndlings højtlæsningsbog.

 8. Min yndlingsbørnebog! Pyh! Den er svær!
  Men jeg tror, at Astrid Lindgrens “Mio min Mio” er den bog, der i hele mit liv har givet mig den største læseoplevelse!
  (Og det siger ikke så lidt!)
  Jeg lånte den på vores lille lokale bibliotek, som jeg elskede og som kun havde åbent for børn om mandagen mellem klokken 16 og 17.
  Hjemme igen stavede jeg mig – liggende på vores stuegulv – med sammenknebne øjne, tungen i mundvigen og med pegefingeren som pejlemærke for øjnene – gennem bogen.
  Side efter side. Mens den mest vidunderlige historie åbenbarede sig i mit følsomme og modtagelige barnesind!
  Jeg er mormor og farmor nu, men jeg husker handlingen som var den mejslet ind i min indre granit-huske-sten.
  Skulle jeg gå hen og være den heldige vinder af den fine ABC, vil det ikke være mine børn, men mine børnebørn, jeg vil glæde med de fine opslag derfra.

  1. Tusind tak for din kommentar! Hvor er det bare en fin fin beskrivelse, og også morsomt med biblioteks åbent for børn mandag ml. 16 – 17.

 9. uuuh… Den er svær. Der er for mange! 🙂

  Jeg skriver simpelthen, ‘Make Way for Ducklings’ fra 1941. En amerikanske klassiker, som jeg elsker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *