Læs 20 minutter om dagen samles et lille udvalg af Æsops fabler omskrevet til korte og let læste fortællinger. Bogen indledes med en forældreguide, der meget tydeligt beskriver, hvordan de sagnomspundne og sine steder forhadte daglige 20 minutters læsning er dels en god idé og dels hvordan de kan deles op i mindre bider. Der er også ideer til før, under og efter læsningen, og det er alt sammen, set med dansklærerens briller, yderst fornuftigt. Lix- og lettal forklares også, og dermed er ordet givet til de syv fabler, der udgør bogens egentlige indhold.

Fortællingerne baserer sig på Æsops fabler og er genfortalt af tre forskellige forfattere og illustreret af fem forskellige illustratorer. Efter hver fortælling forklares moralen, og der er forslag til samtaleemner.

Jeg er ikke skrup forelsket i hverken gendigtning eller illustrationer, men mit dansklærerhjerte gløder for ideen og den grundige introduktion og instruktion til forældrene.

Læs 20 minutter om dagen er oversat og bearbejdet af Annette Preisler og Charlotte Moesgaard, bogen udgives af Gads Forlag.

Tak til forlaget for anmeldereksemplar af bogen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *