img_1463

Der er jo slet ingen tvivl om at Bogforum er et form for litterært højdepunkt på året. Som altid har jeg glædet mig enormt, og som de to sidste år tog jeg derud den første dag. Rygtet siger, der er knap så mange mennesker om fredagen. Der er nu rigeligt for min smag.

I år er der sket to nye ting med betydning for mit besøg. For det første har man om fredagen lavet et program for skoleklasser, og for det andet har man forsøgt at flytte børnebøgerne og børneprogrammet ind for sig selv, i en anden hal, i det såkaldte Børnebogforum.

img_1579

Jesper Wung-Sung læste op af Frøen og fluen – det kommer der et helt indlæg om.

Med fare for at lyde virkelig gammel, virkelig sur og virkelig ikke glad for børn, så synes jeg, det fylder lidt rigeligt med skoleklasser.

I virkeligheden er jeg jo ikke rigtig gammel, jeg er for det meste glad, og jeg er jo faktisk også rigtig glad for børn. Men udskolingsklasser i flok, der ikke lige synes, det med bøger er mega fedt, det larmer godt nok, og så er der også det med at skoleklasser ofte sætter i løb. Ikke i samlet flok, bevares, men i små mindre flokke.

Jeg kan sagtens se ideen med at lave et fagligt program for klasser, det er virkelig godt tænkt, men jeg synes skoleklasserne fylder relativt meget i udstillingsområderne.

img_1585

Anette Herzog og Rasmus Bregnhøi fortalte om Hjertestorm/Stormhjerte – den skal jeg læse NU!

Så er der det med at Børnebogforum i år har fået sin egen hal… – og igen er det altså med fare for at lyde gammel og sur. Jeg synes ikke, det fungerede så godt. For det første er det ikke alle børnebogsforlagene, der er rykket, så man kan finde børnebøger både det ene og det andet sted.

For det andet savnede jeg gulvtæpper, udsmykning og hygge. De enkelte forlag og stande havde gjort hvad de kunne, men jeg savnede et overordnet udtryk. Hvis man vil gøre Børnebogforum i egen hal attraktivt, så skal der måske nok lidt hygge til, det kom til at fremstå nøgent og ufærdigt, synes jeg.

img_1592

Elvira Fragola fortalte om og læste op fra Mumleby.

De andre år er alle besøgende blevet mødt af Mimbo Jimbo og Den Kæmpestore Pære i Centerhallen, som er der man kommer ind. Og nøj hvor jeg savnede den velkomstkomite. De stod i år i Børnebogforum, hvor Børnenes Boghandel/Arnold Busck holdt til sådan lidt væk fra det hele.

Var der da slet ikke noget, der var godt?

Jo for dælen – det hele var godt – jeg er stadig kæmpe fan af Bogforum.

Nåede jeg alt det jeg ville?

Ingenlunde. Jeg brugte en del tid på at styrte rundt om mig selv, og fik slet ikke set nok, og snuset inderligt nok til hverken bøger eller stemning.

Den eneste løsning, jeg ser, er at bruge to hele dage derude næste år fremfor en hel dag. Det er altså ikke tid nok for en børnelitteraturentusiast som mig.

img_1616

Oplæsning og intimkoncert – Nøj det var fint! Den syngende sangbog kan du læse mere om snart.

Jeg har et par indlæg klar til de kommende dage om de bøger, jeg enten hørte oplæst, fortalt om, eller sunget fra – så klik snart ind igen.

img_1610

Sigurd Barrett taler med Bo Lidegaard om Sigurd fortæller danmarkshistorie.

img_1583

Stakkevis af børnebøger – dét er lækkert!

img_1589

Toilethumor på Bogforum.

4 thoughts on “Min dag på Bogforum”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *