Morpaamission

Jeg har spurgt Mor På Mission, om hun ville skrive et indlæg med inspiration til en yndlings julebog. Og hurra! – hun sagde ja. I får det her. Mor På Mission er en super fin blog primært om børnebøger, men også om kaffe og om legetøj – find den her. Du kan også følge med på Instagram.

Indsæt trommehvirvel: Jeg giver hermed ordet til Mor På Mission:

I år tænkte jeg, at vores kalenderbog skulle være Villads fra Valby holder jul! Det måtte være mere relevant for mine bybørn end den landnisse (Nisse Pok), som vi fordrev december med sidste år. Tænkte jeg.

Så flyttede Nisse Pok ind i vores Bornholmerur. Med rebstige, seng, sko og hele nisseriet. Og så var der ligesom ingen vej tilbage.

Også i år går december derfor med at følge den lille nisses drillerier af bedstefar og bogens fortæller i Mig og Bedstefar – og så Nisse Pok.

Min mand elsker den bog!

For ham er den en vigtig del af julen nu, fordi den var en vigtig del af julen for ham, da han var barn. Og det er svært at hamle op med, når de adskillige kalenderbøger, jeg fik læst højt gennem barndommen ligesom bare er smeltet sammen til en samlet erindring om nisser, drillerier, hølofter og risengrød.

Men når min mand nu har sådan en det-bliver-kun-jul-i-år-hvis-vi-læser-nisse-pok-neurose, så er det er faktisk slet ikke den værste bog, han kunne have udviklet en sådan omkring.

Bogen handler om en dreng og hans bedstefar og deres jul på bedstefarens gård. Om nissens puslerier og drillerier. I en svunden tid, hvor alting bare var mere simpelt og langt mere magisk. Fortalt i et roligt tempo – faktisk sker der ikke nødvendigvis det helt store i bogen, men det er heller ikke nødvendigt, for i de tres univers bliver selv de mindre ting store og spændende. Fortælleren undres og begejstres af livet på gården.

Sidste år var min dengang 4-årige søn meget optaget af bogen. I år har vi lokket min datter med, og hun ser også ud til at kunne blive fan. Og det er dejligt. For så bliver det også jul i år. I følge min mand, altså.

Tusind tak for indlægget Mor På Mission. Du kan læse mine tanker om Nisse Pok her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *