IMG_8371Herhjemme har vi (Molly og jeg) et kæmpe crush på Rosa fra Rouladegade. Jeg tror, vi har set alle afsnit og flere af dem mange gange. Molly er så vild med Rosa at hun planlægger at være Rosa til fastelavn næste år. Det skal være med rød kjole og bageplade med kager på. Jeps krea-mor coming up.

Nå, på grund af vores crush var min begejstring stor, da jeg så, der kom en kagebog med Rosas opskrifter. Den begejstring blev ikke mindre, da bogen kom ind ad min dør. I en fuldstændig fantastisk pakke med børnekokkehue, kagerulle, ske og bagepensel. Og det hele var pakket ind i lyserødt silkepapir!!! Helt ærligt – der er da totalt fordele ved at være børnebogsblogger.

De sidste fire dag har min kæreste været i Madrid. Jeg har savnet min kæreste, og Molly har savnet sin far. Vi ville derfor i bedste Rosa stil lave en overraskelseskage til ham. Som alle fans ved vi, man skal spionere for at vinde frem til tre ting:

En form

En farve

En smag

Da vi jo vidste, han var i Madrid, tog vi ikke forklædning på. Men billederne fik vi taget:

IMG_8438Af uforklarlige årsager besluttede Molly, kagen skulle være firkantet. Det gik fra fodboldbane til hjerte til sky til firkant.

IMG_8435Molly mener Jespers yndlingsfarve er lyseblå. Han har et utal af skjorter med blå og hvide striber. Så hun var hurtig til at beslutte kagen skulle være lyseblå med hvide striber på.

IMG_8434Det var ikke svært at finde på en smag. Det skulle selvklart være chokolade og appelsin. Umiddelbart har Molly valgt udelukkende ud fra egne præferencer her.

Så altså en firkantet chokolade/appelsin kage med lyseblå og hvide striber.

Det endte så med den her:

IMG_8440Og nej – der er ingen hvide striber på. Det skyldes to ting: pludselig manglede vi flormelis, og dernæst var den lyseblå farve åbenbart i langt højere grad en Frost blå, fremfor en far lyseblå, og da det var noget med Frost, så skulle der også Frost krymmel på.

Han blev naturligvis umanerlig glad, og Molly var enormt stolt. Så vores kagemission lykkedes fuldstændig.

Rosas spionkagebog får du 22 kageopskrifter fra Rosa fra Rouladegade. Der er massevis af spiontips, billeder og søde ideer. Den er et must for alle Rosa fans.

Det er Carlsen, der udgiver den, og du kan finde den på carlsen.dk.

Tak til forlaget for anmeldereksemplar og kageredskaber.

2 thoughts on “November måneds kage”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *