IMG_9527Månedens kage må blive denne påskekage, som jeg bagte igår.

Egentlig en citronkage, men da jeg nu har gjort meget ud af min marci/choko fascination, tænkte jeg at spice den lidt op med netop denne duo.

Du skal bruge følgende ingredienser:

250 gr. hvedemel

250 gr. sukker

250 gr smør

Skal og saft af 2 – 3 citroner

4 æg

1, 5 tsk bagepulver

1 tsk vanillesukker

150 gr. marcipan

100 gr. mørk chokolade

  • Smelt smørret.
  • Bland mel, sukker, bagepulver, vanillesukker og citronskal sammen i en skål.
  • Rør smör, citronsaft og æg i melmassen.
  • Riv marcipanen groft og hak chokoladen.
  • Vend marcipanen og chokoladen i dejen.
  • Kom dejen i en rund springform og bag den ved 175 grader i 45 – 50 min.

Når kagen køler, kan du lave glasuren. Jeg valgte min yndlingschokolade glasur. Til den skal du bruge:

120 gr. mørk chokolade

50 gr. smør

35 gr. sukker

100 gr. piskefløde

  • Kom alle ingredienser i en gryde, og opvarm så det hele smelter, og får en fast og glat konsistens.
  • Kom glasuren over den afkølede kage, og lad den tørre i en halv times tid, før du pynter kagen, hvis det er det, du har lyst til.

Sidste års påskekage kan du finde her.

IMG_9509

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *