IMG_8029Én af mine helt store favoritter er pixibøger. Jeg har simpelthen været fan, siden jeg var barn. Et af de første indlæg, jeg skrev her på Mit Bogskab, var også om de små yndlingsbøger.

I anledning af Pixidagen i sidste uge kommer her mit foreløbige bud på vores yndlings pixi’er herhjemme.

IMG_8030De her tre må siges at være Mollys yndlings pixier.

Peter Pedals drøm er så slidt, men den er også både krammet og spist, og i en lang periode var den med hende overalt. Lille Mis Gavstrik har vi faktisk to af, den tredje er blevet væk – men den var i samme stand som den om Peter Pedal. Laura bager pizza kan man kalde for Mollys første kogebog. Den er læst et utal af gange, og der er bagt mange pizzer herhjemme efter Lauras opskrift.

IMG_8035Her er to af mine yndlings pixi’er, fra da jeg var barn.

Jeg var endog meget fascineret af Viktor bygger en bro. Viktor bor på en ø sammen med sin tamme måge, han vil dog gerne have besøg af andre mennesker, og så bygger han en bro. Men men men det ender med at blive for meget for Viktor – alle de mennesker og al den trængsel. En vaskeægte pixi pageturner, i hvert fald for mig der i start og midt 80’erne.

Dukkehuset er muligvis min mors gamle, den boede i hvert fald oppe hos min mormor, og jeg elskede at få den læst højt.

IMG_8034Det her er altså også en pixi favorit. Den er oprindelig udgivet i anledning af Børnenes Boghandels 40 års fødselsdag i 2012. Det er en ideel kombination for mig; pixi og Børnenes Boghandel! I bogen optræder bl.a. Klods Hans, de tre bukke bruse, Cirkeline og Rasmus Klump – sammen med en masse andre skal de til fødselsdag i den gamle boghandel. På en eller anden måde er det lykkedes mig at eje tre stk.

IMG_8036Hjemmets Pixi Vintage Collection.

IMG_8033Hjemmets Christmas Collection – med til den samling hører naturligvis Pixi – Julekalenderen, som du kan læse om her.

IMG_5608

 

IMG_8032Den nyeste pixi er den her om Pixitrolden på eventyr. Måske fik du den kvit og frit på Pixidagen?

Du kan læse mere om arrangementer med Pixitrolden på pixi.dk – og på carlsen.dk kan du læse om pixibøgernes historie.

IMG_8038

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *