img_1177Der er jo det med Tiberius at han bor alene med sin far på Kastanjevej. Hans mor er flyttet til Argentina for at danse tango sammen med Alberto.

Det er ikke kun let at have en tangodansende mor i et helt andet land. I Tiberius Tudefjæs stikker en løgn kommer han f.eks. til at sige, hans mor er død, det vil Tiberius hellere end at tage den tegning frem af hans familie, hvor der kun er ham og hans far. To kan ikke være en familie, mener Tiberius.

Tiberius Tudefjæs danser tango er den syvende bog i serien om Tiberius, og på en eller anden måde er det blevet lidt mere hverdagsagtigt at have en mor i Argentina.

Lige præcis denne morgen er der kommet en pakke fra mor, og med Tiberius’ fantasi kan den jo indeholde hvad som helst, måske endda en grøn dødsensfarlig slange. Det viser sig, det er tangotøj.

Det eneste rigtige med sådan et sæt skinnende sort tangotøj er selvklart at hoppe i det med det samme. Og selvfølgelig skal det da også være dagens outfit i skolen, og når man nu sådan render rundt mega smart i et sæt tangotøj, så er det da ikke helt umuligt at den underskønne Clara fra klassen gerne lige vil have en dans?

img_1174Da Tiberius ankommer til klasseværelset er det en noget anderledes reaktion. De andre forstår slet ikke at han er vanvittig smart, og Clara og alle de andre griner.

Heldigvis har Tiberius Lille Jeppe som ven, og endnu mere heldigvis har han også lærerinde Hanne, der kravler helt ind i legehuset og trøster Tiberius.

Tiberius Tudefjæs skrives af Renée Toft Simonsen, og illustreres af Pernille Lykkegård. Du kan finde din egen tangodansende Tiberius på politikensforlag.dk.

Tak til forlaget for anmeldereksemplar af bogen.

img_1178

2 thoughts on “Sommetider har man brug for en tango”

    1. Jamen altså – de er så fine.
      Historierne er gode, og den måde illustrationerne også får Tiberius’ store fantasi med er virkelig fin. Du skal endelig tjekke dem ud:-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *