Skæg med hr. Skæg
Skæg med hr. Skæg

 

Jeg er ret vild med Hr. Skæg, og jeg kan lide ham både på Ramasjang og i bøger. Herhjemme har vi bogstav vendespillet, og nu også denne her aktivitetsbog. I skolesammenhæng hedder sådan en her et en gangs materiale. Ét barn skriver i den, ét barn kan bruge bogen = et en gangs materiale.

Den er bygget meget taditionelt op, bogstaverne står i alfabetisk rækkefælge, og til hvert bogstav kan man skrive to linjer med dels det lille bogstav og det store bogstav. Nedenunder er der en lille opgave, der knytter sig til det bogstav, man arbejder med. Vokalerne er røde og konsonanterne er blå, det kan jeg virkelig godt lide, sådan er det ikke i vendespillet, og det synes jeg er lidt ærgerligt.

Ved siden af bogstaverne øverst på siden, er der en tegning af en ting, der starter med det pågælende bogstav. Jeg undrer mig lidt over valget af osten ved o. Jeg er helt med på at ost starter med o. Det kommer vi ikke uden om. Men hvis man lytter efter den første lyd i ost, så er det en meget tydelig å-lyd. Jeg kan allerbedst lide at de her materialer er helt lydrette, og at man derfor vælger et ord, der tydeligt starter med bogstavet/vokalens primære lyd, eks. orm.

Materialet henvender sig til førskolebørnene. Jeg kaster glad min datter ud i dette skrive bogstaver projekt med hr. Skæg, og vil bruge bogen i pakkekalenderen.

I serien findes fire hæfter:

Bogstaver, Tal, Opgaver med tal og bogstaver og Ord labyrinter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *