IMG_1759Selma og Lulu er 11 år. De går i samme klasse, og de er bedste venner. En dag tager de til en casting, det er Lulu der gerne vil, Selma tager egentlig bare med, så da det er Selma der skal komme igen, er det ikke helt let for de to veninder.

Selma ender med at få rollen i filmen, og venindeskabet kommer på en ret hård prøve. Det kan jo som bekendt være umanerligt svært at glæde sig på andres vegne, når de får præcis dét, man selv drømmer om. Av!

Serien om Selma og Lulu har vokset sig op på fire bind. I de sidste to følger vi Selma på filmsettet og ikke mindst, da hun kommer tilbage til skolen. Lulu og Selma kæmper med deres venindeskab, for særligt Selma har forandret sig ved at være væk.

Ih altså – jeg kan godt lide de her bøger. De beskriver så fint hvordan det er at være veninder og være der lige midt i mellem barn og teenager.

Da jeg skrev mit sidste indlæg om Karen Vad Bruuns Stjernestøvs serie, skrev jeg, den ville være et monsterhit i målgruppen. Bind tre og fire cementerer kun dette yderligere. Hvis du kender en 8-10 årig pige, så giv hende fluks en Stjernestøvs bog – det kan nærmest kun blive et hit.

Det er som sagt Karen Vad Bruun, der står bag Stjernestøv serien og Jenny Kempe illustrerer. Find bøgerne på forlagetcorto.dk.

Tak til forlaget for anmeldereksemplar af bøgerne.

IMG_1761For første gang nogensinde er Mit Bogskab citeret inden i en bog. Indsæt selv en emoji med armene højt over hovedet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *