IMG_1723Jeg er i den meget privilegeret situation at jeg efterhånden modtager en hel del lækre børnebøger til anmeldelse. Det betyder at jeg åbner mange brune papkasser. Da jeg åbnede en for et par uger siden, slog mit hjerte pludselig en smule hurtigere, for hvad var der nede i kassen; solskin – simpelthen solskin i form af to nye billedbøger af Siri Melchior. Det er de fineste illustrationer i så lækre farver at man nærmest får lyst til at tage en lille bid.

IMG_1725Bøgerne handler om Storemyr og Lillemyr og overskriften for deres liv kunne være det gamle ordsprog: Øst, vest – hjemme bedst. De to har et dejligt liv ude midt i en skov, i et hus de selv har bygget. Hver uge har de det samme program, og til hvert måltid spiser de det samme – havregrød og pølser. Alt er godt. Alt ånder fred, idyl og ro.

IMG_1728Men Lillemyr er begyndt at tænke, hvad er der mon på den anden side af den store skov? Er der noget overhovedet? Kan man egentlig spise noget andet end havregrød og pølser?

IMG_1727Måske kan man spise noget andet end havregrød og pølser?

En spirende udlængsel får fat i hende. Storemyr derimod er godt tilfreds, men hvad gør man, når ens bedste ven pludselig får udlængsel?

Åhr ja – de er altså fine de her to bøger! Heldigvis kan jeg se, det er de første i en serie – hurra – der kommer flere bøger om Storemyr og Lillemyr.

IMG_1726

Storemyr og Lillemy Bjerget i skoven og Storemyr og Lillemyr Rejsen til havet både skrives og illustreres af Siri Melchior, og jeg er totalt fan. Du kan finde dem på gyldendal.dk.

Tak til forlaget for anmeldereksemplar af bøgerne.

IMG_1745Jeg er ikke den eneste Storemyr og Lillemyr fan herhjemme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *