IMG_9220Der findes fire bøger om bedstevennerne Anton og Molly. Jeg ønsker mig virkelig, der kommer flere!

Jeg er fuldstændig tosset med alle fire bøger, og derfor er det egentlig utrolig mærkeligt, jeg ikke har skrevet om dem tidligere.

Jeg har læst dem allesammen højt for min egen Molly, det første bind har vi faktisk læst to gange. Så jeg er ikke den eneste fan herhjemme. Jeg har også læst Anton og Molly højt for min klasse, det var et kæmpe hit.

Man kan vel kalde bøgerne for en opdateret version af Ole Lund Kirkegaard universet, og det er absolut ikke en dårlig ting.

IMG_9222Anton bor alene med sin mor, Ostedamen. Hun hedder sådan, fordi hun er den lille bys ostesælger. Mollys mor og far ejer byens danseskole og solcenter. Anton har ingen far, men ved siden af ostehandleren på byens torv, der ligger Pappas Pizza. Her huserer Pappa med hvid undertrøje, kæmpe mave, og helt vildt mange hår på armene.

IMG_9229I Tro, håb og gorgonzola efterlyser Anton og Molly en kæreste til Antons mor. Hun har brug for en mand med lange arme (så han kan nå ostene på de bagerste hylder) og overskæg. Det kommer der en hel kidnapning og en del ballade ud af. I Tøselus og vinkeflæsk vil den gode søn Anton igen hjælpe sin mor. Hun er nemlig ved at få rynker, og som alle ved, er rynker det absolut farligste, der kan ske for en dame. Men ingen panik – Anton og Molly er på sagen!

IMG_9227Der er ingen tvivl om Anton er glad for sin mor, men hun kan også blive for meget, så I Dig, mig og lama stikker han af hjemmefra sammen med Molly.

IMG_9226 I det fjerde bind, Smørhår og duksedrenge, er det venskabet med Molly, der kommer på prøve. Der kommer nemlig en ny dreng i klassen, og han er både berømt og enormt god til matematik, og så har han en frisure med en krølle ned i panden. Molly er solgt. Dét er Anton ikke!

IMG_9230Jeg vil anbefale alle fire bøger, de er storunderholdende både for børn og voksne.

Bøgerne er skrevet af Lars Daneskov, der også har skrevet én af mine yndlings der-er-en-baby-i-din-mors-mave-bøger. De fine tegninger står Pernille Lykkegård for.

Bøgerne udgives af Politikens Forlag. Og netop Politikens Forlag har doneret et eksemplar af den sidste nye Anton og Molly bog; Smørhår og duksedrenge til en konkurrence her på Mit Bogskab.

Du kan deltage på Facebook eller Instagram. Held og lykke!

Tak til forlaget for anmeldereksemplar af bøgerne.

IMG_9232

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *