IMG_6992

Da Victoria var seks år, blev hendes forældre skilt. Nu er hun elleve, og bor en uge hvert sted. Fredag er skiftedag. Der er mange børn, der kender den virkelighed. Deres forældre er blevet skilt, og nu flytter de mellem to hjem. Jeg kender det sådan set også selv, for sådan var min barndom også.

”Det er jo bedre at have to forældre, der er glade, fremfor to sure eller ulykkelige forældre.”

”Nu må du få det bedste ud af det!”

Man hører mange velmenende ting, men sagen er bare, det er ikke altid særlig sjovt at flytte mellem to hjem. Victoria er virkelig træt af det, det er svært for hende at omstille sig om fredagen, og når hun er hos den ene forældre, savner hun den anden og omvendt.

En dag besøger hun sin farfar, han er kommet på plejehjem. Han har tidligere skrevet krimier, og Victoria elsker, når han laver en krimigåde, de skal løse sammen. Denne her gang, har han dog lavet en gåde, Victoria skal løse selv.

Victoria får hjælp af sin bedste ven i hele verden. Han hedder Storm, og hans forældre er også skilt.

De finder hurtigt ud af, at gåden skal løses ude i farfarens kolonihavehus. Herfra går skattejagten i gang.

Sammen med Storm går Victoria også i gang med et andet projekt. For ved hjælp af Ronja Røverdatter går det op for hende, at man kan ændre det, der er uudholdeligt. Derfor lægger hun og Storm en plan, og indkalder alle deres otte forældre til møde.

De beslutter sig for at flytte ud i kolonihavehuset. Og så må deres voksne komme ud til dem. I ulige uger skal Victorias mor og Storms far bor sammen med dem. I lige uger skal Storms mor og Victorias far så derud. Alle de andre voksne og søskende er også velkomne. Selvsagt er ikke alle de voksne særlig begejstret for den idé. Men de går med på den, måske fordi projektet har en bagkant. Victorias far Lars har besluttet at kolonihaven skal sælges.

Herfra fletter de tre historier sig ind i hinanden, for nu er der en skattejagt der skal løses, en ny familiekonstellation der skal afprøves, og et salg af kolonihaven der skal forhindres.

Jeg er meget begejstret for Victoria Roses to liv. Jeg synes, den beskriver at være skilsmissebarn virkelig godt. Den er morsom, og også spændende for går det hele op til sidst – både med skattejagt og kolonihavehus?

Den kan læses fra 9 – 10 års alderen af gode læsere. Den kan også meget fint bruges som højtlæsningsbog. Den er skrevet af Gitte Løkkegaard, og illustreret af Jan Solheim. Den er udgivet på Carlsen.

IMG_6998

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *