img_1498

”Der var engang en meget musikalsk forfatter, som skrev en ægte sangbog. Altså en bog, som kunne synge. Når man åbnede bogen, var der ikke kun ord inden i den, men også musik!”

En tidlig solskinsmorgen kommer cirkus til byen. Cirkusdirektøren har lidt tid at slå ihjel, han kigger sig omkring i den lille by, og får øje på byens bibliotek – og en bog kan man jo altid læse.

På bibliotekets allerbagerste hylde står Den syngende sangbog, der kan tale (og synge). Naturligvis kan cirkusdirektøren se en god idé, når den lyser ham op i ansigtet. En bog der kan tale og synge – det er alligevel ret sjældent.

Af sted til cirkus med både direktør og bog.

img_1496

Det bliver begyndelsen på et eventyr med både overraskelser, farer, en vampyr, motorcykelbøller og den vidunderligt smukke Mirabella.

Heldigvis slutter det hele med en fødselsdagsfest.

Den syngende sangbog er en bog, man bliver glad af – og ikke nok med bogen gør glad, det gør sangene også, for de følger selvfølgelig med.

img_1501

Én af de fineste oplevelser jeg havde på årets Bogforum var forfatter Zakiya Ajmis oplæsning fra bogen her. Ved sin side havde hun Silja Okking, der gav en mini koncert med et par af sangene – det var simpelthen så fint. Man kunne fristes til at sige som cirkusdirektøren: Det var magnifique!

img_1616

Den syngende sangbog er skrevet af Zakiya Ajmi, du kan læse om andre af hendes bøger her og her. Illustrationerne er lavet af Lea Léten, og sangene er skrevet og sunget af Silja Okking.

I morgen har jeg lokket Zakiya til en omgang Forfatter Q&A, så husk at klikke ind på Mit Bogskab.

Find din syngende sangbog på carlsen.dk.

 img_1500

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *