img_1506

I går var det 15 år siden, Astrid Lindgren døde – men hendes forfatterskab lever videre hver dag. Sidste år i starten af august udkom Astrid Lindgren – En biografi for børn, og lad mig melde klart ud: Den er fantastisk!

img_1505Det er noget så sjældent som en forfatterbiografi skrevet for børn. Den beskæftiger sig med hele Astrids liv, og den tør også tage fat om det, der ikke kun har været godt i Astrids liv.

”Alle mennesker er ensomme, selv om nogle har så mange mennesker omkring sig, at de ikke forstår det eller mærker det. Før en dag…”

Astrid Lindgren

img_1503Man kunne være bekymret for at en biografi, skrevet for børn, blev med lidt for meget violinspil i baggrunden. Det sker ikke her, og det kan jeg virkelig godt lide.

Den er skrevet af norske lektor Agnes-Margrethe Bjorvand, og så er den fuldstændig eventyrligt og mesterligt illustreret af Lisa Aisato. Man drømmer sig fuldstændig væk i de illustrationer.

Biografien skriger nærmest på at blive brugt i undervisningssammenhæng. Den vil egne sig til både at blive brugt i indskolingen og på mellemtrinnet, der er timers undervisning i den her.

Herhjemme læste jeg den for min fem – årige datter, og ingen af os kunne slippe den. Den skulle bare læses nu. Det er en meget rørende bog, og helt ærligt – så fik jeg en del tårer i øjnene undervejs.

Biografien gjorde mig blandt andet opmærksom på en ret overset Astrid Lindgren roman nemlig Rasmus på farten, den er jeg i gang med at læse nu.

Du kan få fat i din egen Astrid Lindgren biografi på gyldendal.dk.

gyldendalfamily.dk kan du læse fem ting du (sikkert) ikke vidste om Astrid Lindgren.

img_1507

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *