Det her er ret hurtigt blevet en favorit. En bog om en svømmehalstur, der egentlig er en bog om kroppe i alle størrelser, former og farver. Kropsaktivisme for børn pakket ind i en billedbog.

Mira skal i svømmehallen med mor og far. Hun går gennem omklædningen med mor, og her er der anledning til at se på bare numser. De findes i alle størrelser og former. Der er også tissekoner med og uden hår, nogle ser ud til at have læber en anden ligner lakrids, synes Mira. Og så er der selvfølgelig en utrolig mængde bryster, store, små, hængende, struttende. Bare numser er en skøn billedbog, der bør finde vej til alle børneværelser. Fordi den i sine illustrationer viser mangfoldigheden og pirrer nysgerrigheden. Vi ser ikke ens ud, og det skal vi heller ikke. Jeg er ret vild med den, og så vil jeg undre mig, hvis den kan læses højt uden en snak om kroppe i al deres forskellighed til følge.

Bare numser er skrevet af den svenske kropsaktivist Annika Leone og illustreret af Bettina Johansson. Herhjemme udgives den af Carlsen.

Tak til forlaget for anmeldereksemplar af bogen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *