Jeg er stor fan af Mister Georg. Eller Georg som han egentlig også bare bliver kaldt. Georg bor i en firkant, som Ignora siger, sammen med Momse – der strikker som en gal, er striks med tandbørstning og skærmtid, og tager affære, når det gælder.

Georg går i klasse med Ignora, det er hende der bor i et vandtårn, han er en god ven, rimelig stille og rolig og med en stor portion retfærdighedssans.

Georg optræder i to nye udgivelser: Georg vil bestemme selv og Georg besøger Sulaima. I førstnævnte træder han i karakter og siger fra – eller brøler fra.

En helt almindelig dag hvor Georg egentlig går og føler sig lidt som en rock-star, så vil Ignora gå til fobold og Nina til svømning – altså Ignora, Nina og Georg sammen, og Georg han vil faktisk gå til spejder, men det holder han for sig selv. Og da de to damer nærmest ikke kan blive mere uvenner over fodbold vs. svømning, ja – så må Georg sige stop med meget store bogstaver.

I Georg besøger Sulaima er Georg ret fascineret af Sulaima, der både har mobil, computer og eget tv og tilmed må spise alt det slik hun vil, være længe oppe, og få pizza og cola og alting faktisk. Hvem der bare havde det liv – eller?

Åh Georg – jeg er helt vild med dig og med Momse.

Georg bøgerne kan læses for børnehave- og indskolingsbørn, sidstnævnte kan også læse dem selv, og de vil egne sig helt eminent til et undervisningsforløb i dansk. (Du kan faktisk finde et på dansk0-2.gyldendal.dk, hvis du er lærer og har adgang til det). Du kan også læse mere om Mister Georg bøgerne i dette indlæg.

Bøgerne er skrevet af Katrine Marie Guldager og illustreret af Charlotte Pardi. Find dem på gyldendal-uddannelse.dk

Tak til forlaget for anmeldereksemplar af bøgerne.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *