IMG_0084Jeg starter mine kalenderbogsanbefalinger med en helt klassisk kalenderbog. Gennem 24 kapitler følger vi tvillingerne Sara og Simon, og deres to nissevenner Frejdi og Venli.

For ja – lige netop i Sara og Simons brændeskur bor to nisser. Hvor heldig har man lov at være?

Netop den 1. december modtager de to nisser et brev fra ingen andre end Julemandens kone. Hun har hårdt brug for hjælp. Julemanden er ikke kommet hjem fra en ganske almindelig rutine slædeflyvning. Mon Frejdi og Venli kan hjælpe?

Hurtigt beslutter Sara og Simon sig for også at hjælpe, og dermed er de fire på jagt efter selveste Julemanden.

Kragen Kraka hjælper de fire på sporet af Julemanden. Han er blevet taget til fange af Stortrolden, ene og alene af den grund at han hader julen. Hader julen? Det er svært at forstå for de fire venner. Derfor beslutter de sig for at vise Stortrolden alt det, der er skønt, pragtfuldt og fantastisk ved julen. Sammen laver de en lang liste over alt det, de allerbedst kan lide, og så går de ellers i gang med at skaffe det.

Om de når at skaffe det hele og få overbevist Stortrolden, det vil jeg naturligvis ikke røbe her.

Befri Julemanden! er en hyggelig kalenderbog. Kapitlerne er ikke for lange, så det er et absolut overskueligt projekt at få læst et hver dag.

Bogen er skrevet af Peter Gotthardt, og den er illustreret med masser af gran og julehjerter af Stine Rosenberg. Det er Carlsen, der udgiver den, og du kan finde den på carlsen.dk.

IMG_8342

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *