IMG_9385Vi er nået frem til årets anden påskebog, der i lighed med gårsdagens heller ikke er en påskebog. Det er derimod en fin lille fortælling om en kanin. Og kanin rimer jo som bekendt lidt på påske. Kanins historie er en del af serien Flachs Allerførste Læsning. Der er altså tale om en bog til begynderlæsere. Jeg kan virkelig godt lide at bogen er en rigtig bog. Der er hård for og bagside, og der er også en fin snor til bogmærke. En hel del begynderbøger har ikke hård for og bagside, og det falder en del i aldersgruppen 6 – 8 år for brystet, for så synes de ikke, det er en rigtig bog. Når man starter med at læse, vil man allerhelst læse en rigtig bog, og sådan en er hård. Det er de færreste 6 – 8 årige, der kender begrebet paperback. Jeg har været på skolebiblioteket med netop den aldersgruppe så mange gange at jeg tillader mig at mene, jeg har en del erfaring på området.

Historien er enkel, sætningerne er korte og der er flere gentagelser. Der er en del lydrette ord i, men også ikke lydrette. Dog vil begynderlæseren være godt hjulpet på vej, hvis han/hun har et kendskab til de 120 mest almindelige ord. Hvis ikke du kender dem, kan du finde dem her.

Kanins historie er genfortalt af Lynne Benton, og den er illustreret af Fred Blunt. Herhjemme udgives den af Forlaget Flachs.

Tak til forlaget for anmeldereksemplar af bogen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *