Fozzie er en meget sulten hund, der allerbedst kan lide at ligge under spisebordet. Og det kan man egentlig godt forstå, for det her er en familie, der taber meget – og ikke kun mad. Baby Bolette taber en lille lort. Blød Babylort siger Fozzie og ruller sig i den.

Mor Mille taber sine læbestifter, 37 er det faktisk blevet til. Mærkelig make-up siger Fozzie og tager lidt læbestift på.

Moster Mette taber en masse prutter. Mega mesterværksprutter siger Fozzie, og luner sig lidt i dem.

Fozzie Fodvarmer er med andre ord sprængfyldt af allitterationer (bogstavrim), og de kan jo bruges aktivt, når bogen læses op. Jeg har tidligere skrevet et indlæg om, hvordan man kan lege med bogstaverne og deres lyde – det kan du læse her. Jeg synes, at allitterationerne gør at Fozzie Fodvarmer kan læses og bruges lidt længere, end man måske ville antage ved første øjekast. Den kan læses højt for det helt lille barn, der sikkert vil fryde sig over alle de mærkværdige ting familien taber. Med børnehavebarnet kan man lege med allitterationerne, hvilke ord starter med de samme lyde? Og med indskolingsbarnet kan den være et afsæt til selv at lave allitterationer og lege med sproget.

Fozzie Fodvarmer er skrevet af Anette Boye og illustreret af Marie Boye. Bogen udgives af Forlaget Vilde Dyr.

Tak for anmeldereksemplar af bogen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *