IMG_0475Der er skrevet talrige bøger om fodbold, og mange biografier om og af professionelle fodboldspillere, men der ikke mange fodboldspillere, der også har begået sig som børnebogsforfattere. Her er undtagelsen! Frank Lampard, én af de fem bedste engelske fodboldspillere i dette årtusind (efter min mening), med talrige engelske mesterskaber og Champions League trofæ blandt meritterne. Og altså en fin lille og ukendt kuriositet, for de fleste fodboldfans, men helt centralt i denne sammenhæng, altså også børnebogsforfatter.

Frankies magiske fodbold – Frankie mod Pirat er intet mindre end en del af en børnebogsserie om den talentfulde og fodboldgale Frankie, der slår sine folder i England. Her kunne man godt fristes til at tro, at bogen netop skulle læses biografisk, men det valgte jeg så ikke at gøre, da der pludselig optræder magiske fodbolde, talende dyr og pirater med træben i et parallelt univers.

Så har man en pige eller dreng i indskolingen, der er bidt af en gal fodboldspillendepirathund, er her en oplagt selvlæsningsserie, hvor fri fantasi og fodboldfeber kan gå hånd i hånd, samtidig med at sproget er let tilgængeligt.

Bogen er en del af denne sommers fodboldtema, og jeg læste den mens jeg så en nul-nul kamp i tv, hvad der var bedst, skal jeg lade være usagt, men jeg tror, at Frank Lampard valgte rigtigt, da han valgte at leve af fodbolden og have forfatterskabet som hobby.

Følg med, når jeg næste gang skriver om Fodboldhelte.

Frankies magiske fodbold udgives herhjemme af Flachs, find den på flachs.dk.

Tak til forlaget for anmeldereksemplar af bogen.

Og tak til Jesper for endnu et fodboldindlæg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *