Jeg har det blandet med Halloween. Jeg er nemlig ikke særlig meget til gys og uhygge. Jeg vil meget nødig se en gyserfilm, og ret meget er alt, alt for uhyggeligt for mig. Men – jeg kan godt lide den hyggelige uhygge, som der også er i Halloween. Altså græskar med lys i, små spøgelser og ekstra mange stearinlys. Kunne jeg finde på at bage en Halloween kage – øh ja. Men så er der det der med udklædning. Jeg har altid været klæd ud skeptiker, og det er på ingen måde blevet bedre jo ældre jeg er blevet. Som mor til dels et skolebarn og dels et børnehavebarn, så er Halloweenudklædning uundgåeligt. Og her kan det godt blive for meget og for uhyggeligt for min smag. Så på sin vis er jeg vældig glad for, at Halloween ikke eksisterede i Danmark, da jeg var barn. Jeg var på ingen måde kommet i skole den dag.

Men hvad er det så egentlig med Halloween? Hvad fejrer man? Hvornår var den første Halloween? Hvornår kom det til Danmark, og hvad er det egentlig med de græskar? Alt det og mere kan man få svar på i Halloween – Faktisk!

Faktisk! er en faktaserie fra Gyldendal, der henvender sig til indskolingsbørn i 2.-3. klasse. Drømmer man om en endnu lettere faktabog om Halloween, kan man dykke ned i Gyldendals serie Første Fakta, der henvender sig til 0.-1. klasse.

Faktisk!-serien er fagbøger med indholdsfortegnelse, faktabokse og stikordsregister – og spænder over så forskellige titler som Justin Bieber, Stenalder, Ramadan og ja, Halloween – for blot at nævne enkelte.

Halloween – Faktisk! er skrevet af Nina Sahl og udgives af Gyldendal.

Tak til forlaget for anmeldereksemplar af bogen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *