IMG_5626

 

Den tredje kalenderbog er Lars – Henrik Olsens Jul i Zoo. Bogen handler om en bjergfolkefamilie, der bor i Ugletårnet i Zoo. Bjergfolk er meget små, de går klædt som gårdnisser med gråt tøj og røde huer. Den røde hue kan gøre dem usynlige for mennesker. Lige præcis den her bjergfolkefamilie får travlt i december, da de opdager at direktøren for Zoo vil rive Ugletårnet ned. Familien har boet i Ugletårnet i flere hundrede år, og vil meget gerne blive boende.

Familien får hjælp fra gårdnissen Hyggen (der har sin helt egen bog), og det skal naturligvis ikke røbes her, hvordan det ender.

Historien er meget fin, og jeg vil anbefale den fra ca. fem – seks år, der er meget tekst og knap så mange af de fine illustrationer.

Bogen kan læses som en kalenderhistorie med samtidig som en øjenåbner for de gamle danske folkesagn og den danske folketro. Næsten i hvert kapitel er der flettet et folkesagn ind, der fortælles af bjergfolkene eller gårdnissen. Bogen kan altså bruges i begge sammenhænge.

Jeg synes Jul i Zoo er et overordentlig godt bud på en rigtig god kalenderbog. Den er udgivet på Carlsen, og du kan finde den her www.carlsen.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *