IMG_7212

Sommetider bliver man forelsket. Sådan en smuk og lun forårsdag som idag, kan man let blive det. Og det er jeg blevet i den her smukke ABC.

Faktisk startede det allerede tilbage i november måned på Bogforum i Bella Center. Det var nemlig første gang jeg rigtig så Knud Romers ABC. Jeg købte den naturligvis fluks. Derefter satte jeg den på min hylde, og lunede mig ved at nu havde jeg den. Jeg har taget den frem, kigget i den, og sat den tilbage igen. Det er som om, jeg synes, den er for fin. Det er blevet sådan en form for skat. En ikke aktiv skat. Men det kan ikke nytte. Bøger er til for at blive brugt og læst.

Lad mig slå helt fast: Det er stensikkert den smukkeste ABC der findes. John Kørners illustrationer er fabelagtige og lige til at elske. Rimene er smukke og poetiske. I virkeligheden vil jeg mene, de egner sig lige så godt, hvis ikke bedre, til voksne som til børn.

Jeg har endnu ikke læst den højt for min datter, men det vil jeg glæde mig til – omend jeg tror, jeg selv vil nyde den dobbelt så meget som hun vil.

Jeg vil anbefale alle at have den. For dens skønhed, dens lækkerhed og for dens poesi. Det må blive en klassiker – hvis ikke, ja så forstår jeg ingenting!

Den er som sagt skrevet af Knud Romer og illustreret af John Kørner. Det er Carslen der udgiver den, og den kan blive din her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *