Jeg tror, man skal lede meget længe efter en dansklærer, der ikke kender Frk. Ignora. Hun er et ganske pragtfuldt bekendtskab, med hendes røde hår, eksplosioner og vandtårn.

Når man kender Ignora vil man også vide, at hendes gode ven og kæreste hedder Georg, og nu i vaskeægte spin-off stil får Georg sin egen bogserie som Mister George.

Og hvorfor så Mister Georg og ikke bare Georg?

“Det er ham og Ignora, der leger Mister og Misses. Det betyder hr. og fru. På engelsk.”

Mister Georg er en fyr der vil direkte ind i hjertekulen på en. I de to titler, der er udkommet, er Mister Georg en anelse udfordret, der er nemlig kommet en ny dreng i klassen. Han hedder Allan, og han larmer hele tiden, og han er blevet placeret ved siden af Georg. Ikke nemt. Tilmed driller Allan også Ignora. Georg har prøvet alt, men Allan er som teflon, alt preller af. Heldigvis sidder Momse hjemme i køkkenet, når Georg kommer hjem, og hun er sådan en, der tager affære. Desværre får hun ikke Allans forældre i tale, og så må Ignora og Georg tage sagen i egen hånd.

Når man virkelig skal undersøge noget, så må man tage hat på, lup i hånden og lakridspibe i munden – det ved enhver fra Ramasjang-generationen. Så de to venner går igang med at undersøge sagen nærmere.

Jeg vil meget gerne anbefale Mister Georg, han er som Ignora et dejligt bekendtskab, og bøgerne skriger nærmest på et undervisningsforløb, for de vil kunne bruges i mange sammenhænge. Læs og arbejd med dem i skolen og læs dem hjemme for en god historie.

Mister Georg og Frk. Ignora er skrevet af Katrine Marie Guldager og illustreret af Charlotte Pardi. Du kan finde dem på gyldendal.dk.

Tak til forlaget for anmeldereksemplar af bøgerne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *