Verdens bedste chokoladekage.
Verdens bedste chokoladekage.

 

Det her er opskriften på verdens bedste chokoladekage. Bum! Eller i hvert fald er den i top tre. Den er helt utrolig god. Den er også nem at bage, og den kan holde sig lækker i mange dage, hvis man ellers kan holde fingrene fra den. Det er dét, der er det svære ved den her opskrift.

Det er faktisk en opskrift jeg har fra min veninde, hun har den fra en kagebog. Hun har indtil flere gange hjulpet mig med at bage mange, den er nemlig også virkelig fiks at skære ud i små mundrette stykker, så man lige kan få sige en chokoladehaps. Og en chokoladehaps er virkelig en god idé på en buffet. Det synes jeg i hvert fald. Rettelse: En chokoladehaps er ALTID en god idé!

Min datter og jeg bagte den i fredags, og over weekenden fik jeg faktisk spist næsten den hele. Jeg skriver næsten, fordi jeg frøs en god del af den. Så fik de to andre i min husstand ét stykke hver, og resten endte i min mave. Jeg er ikke stolt, men det er sandheden. For hold nu op den er mums og lækker.

200 gr. smør

4 æg

6 dl. sukker (ja den er god nok!)

3 dl. mel

3 tsk. vaniljesukker

8 spsk. kakaopulver

1 knsp. salt

  • Smelt smørret og lad det køle lidt.
  • Pisk æg og sukker sammen.
  • Hæld smørret ned i æg og sukkermassen.
  • Rør/pisk melet i.
  • Rør/pisk vaniljesukker, kakaopulver og salt i.
  • Rør/pisk til din dej er ensartet.
  • Bag den i en lav form ved 175 gr. i ca. 45-50 min.
  • Når du tager den ud, skal du forsøge at lade den stå. Hvis du kan, så hold fingrene fra den til næste dag.
  • Nyd den kold eller iskold eller halvlun med en god bog.

2 thoughts on “Oktober måneds kage”

  1. Dette er verdens bedste og letteste kage:-) Perfekt til højtlæsning i sofaen med en kop the.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *