IMG_5282

Det er oktober, det er snart Halloween, og det regner stort set hele tiden. Kort sagt det er tid til gys, gru og levende lys.

Jeg gik resolut på biblioteket, for at låne lidt i gysergenren. Det er nemlig stort set ikke eksisterende herhjemme i forvejen. Jeg kom hjem med Spøgelsesbogen. Det er en antologi, og vi kastede os fluks over historien om spøgelset Laban. Det skal nok lige siges at jeg absolut ikke er mor til en vovehals. Og det viste sig også hurtigt at historien om “Laban det lille spøgelse” simpelthen var for uhyggelig.

Min datter mente bestemt at hele bogen måtte væk hurtigst muligt. Jeg vil nu gerne anbefale den til andre med knap så sarte børnesjæle. Det er en ældre sag, men den er fin og en god start på et lille gys, og der er mange fine illustrationer.

Jeg har også brugt den som oplæsning i en 1. klasse. Der var de særligt vilde med “Stemmen i soveværelset”, det er et ultra kort gys, men hvis man kan læse den meget langsomt, kan man skabe en vaskeægte gyserstemning. Det lykkedes i hvert fald der, og de var henrykte.

Da det er oktober, kommer der flere gys på bloggen inden længe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *