Nu er det nu, jeg svømmer over af begejstring. Det her er en bog, der kan få en barselsramt dansklærer til at drømme sig tilbage til klasseværelset, og til igen at undervise indskolingens små poder i ren rå sprogbegejstring.

Det er lidt af et statement, men det er ikke desto mindre sandt. Sprogheksen er en selvstændig fortsættelse til Bogstavtyven og Ordtrolden, som jeg begge er ganske forelsket i.

Vi følger endnu en gang trioen Anna, Anton og farfar, der denne gang har bevæget sig med campingvogn ud i en skov, men det skulle de ikke have gjort, for her er sprogheksen på spil. På trods af man sjældent har set en mere kær heks, end den Siri Melchior illustrerer, så er sprogheksen en værre en, der forhekser sine stakkes ofre, så de bytter rundt på ordene i en sætning, så det til sidst er helt umuligt at forstå meningen.

Nu er det nu, den barselsramte dansklærer nærmest ikke kan sidde stille – for det her kan man altså trylle et skønt sprogforløb ud af, og vil det være for meget, hvis klassen en dag får besøg af en sprogheks – jeg tror det faktisk ikke.

Mine absolut varmest anbefalinger. Afsted til en boghandel eller et bibliotek og find Sprogheksen, og endelig også Bogstavtyven og Ordtrolden. Læs dem for dine børn, børnebørn eller elever – og leg med. For hvem ved om ikke også en bogstavtyv, ordtrold eller sprogheks kan være på spil i din familie eller klasse?

Et enkelt tip: Læs dem op et par gange for dig selv, inden du læser dem højt for andre.

Sprogheksen er skrevet af Maria Rørbæk, og illustreret af Siri Melchior, find den på gyldendal.dk

Tak til forfatter og forlag for anmeldereksemplar af bogen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *