”Børn kan ændre verden. Det har de altid gjort, og de gør det i dag. Måske fordi de er kloge eller dygtige. Måske fordi de får en god idé, eller måske fordi de bare vil gøre verden til et bedre sted.”

I Verdens vildeste børn møder vi 30 børn, der på hver sin måde har gjort en forskel i verden eller i Danmark. Bogen rummer fra Mozart til Justin Bieber – fra Picasso til Naja Münster. Der er med andre ord medtaget personer, der har været med til at skrive verdenshistorie til personer, der i vores nutid er personligheder indenfor deres felt. Om de går over i verdenshistorien må tiden jo vise. Man kunne mene at danske youtubere måske ikke helt har deres berettigelse under bogens titel Verdens vildeste børn – men for bogens målgruppe, børn der bor i Danmark på ca. 7-11 år, så har de, og derfor er der en pointe i at de er med, synes jeg.

Greta, Pablo, Anne, Malala og Rasmus har alle fundet vej til Verdens Vildeste Børn

Jeg kan godt lide den her bog, og det er der mange grunde til – men først og fremmest er det et umanerligt sympatisk projekt at tale børn op. Børn kan alverdens ting, og enkelte har et talent så enestående, at det og de er med til at ændre hele verden. De startede ikke, da de var voksne med at være ekstraordinære – de startede, da de var børn. Hvis ikke det kan starte en drøm eller to, så ved jeg nærmest ikke hvad kan.

Afsnittene om de enkelte personer har en overskuelig længde, så de egner sig fabelagtigt til en hurtig godnathistorie eller som oplæsning i en spisepause, sagde læreren.

Verdens vildeste børn er skrevet af David Pepe Birch og illustreret af Rasmus Juul. Du kan finde dit eget eksemplar på carlsen.dk

Tak til forlaget for anmeldereksemplar af bogen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *