IMG_0427På sommerferiens første dag stikker Sagas storesøster, Bea, af hjemmefra. Saga efterlades med en ulykkelig mor og far, og ikke mindst overlades hun i sit eget selskab.

Samme dag ser Saga en kat, og den bliver sommerens redning, og ikke mindst giver den anledning til en del mystik.

Saga følger nemlig efter den sorte kat med øjne, der skinner som guld, og ender foran en sort gitterlåge, der fører ind til Pensionat Havblik. Ved første øjekast virker stedet forladt, men Saga finder snart ud af, hun ikke er alene.

En ældre dame, porcelænsskår, en perlekæde og en fransk skuespillerinde er alle med i Midsommergåden, og jeg tør godt love, Sagas sommer ikke bliver kedelig.

Bogen er en del af Carlsens Sommerfugleserie, der henvender sig til piger mellem 9 – 14 år. Denne bog har én sommerfugl, hvilket betyder målgruppen er fra 9 – 11 årige, de bøger der har to sommerfugle er til de 12 – 14 årige. Sidste sommer læste jeg også en bog i Sommerfugleserien; Den sommer alt voksede vildt – den kan du læse om her.

Fortællingen om Saga er en perfekt sommerferiebog, der læses bedst i et sommerhus (måske i Sverige) på en lys sommeraften.

Midsommergåden er skrevet af svenske Katarina Genar, og udgives, som sagt, af Carlsen. Find den på carlsen.dk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *