Alberte er hovedpersonen i serien der hedder Alberte i børnehave, og jeg synes, hun er en forfriskende hovedperson. Alberte er nemlig ikke udelukkende sympatisk og empatisk. Hun ser verden fra egen navle, og hendes behov fylder, i hendes optik, mere end alle andres.

Nu er jeg selv mor til en børnehavepige, og hun er naturligvis – helt objektivt – verdens absolut skønneste 3 årige. Sjov, sød, dejlig, klog, smuk og velduftende – selv hendes snotnæse er, sammenlignet med andre børns, helt ok.

Men øh… forleden aften bekendtgjorde dette vidunderlige væsen, at hun dagen efter i børnehaven ville holde sin gode ven, Hugo, udenfor. Hun gad simpelthen ikke lege med ham. Hun vil nemlig lige nu allerhelst lege med Anna, hendes bedste ven i verden fra vuggestuen. Jeg forsøgte at tale med hende om det, men hun var hverken til at hugge eller stikke i. Han skulle holdes udenfor hele næste dag.

Jeg vil gerne indrømme, at jeg ikke kun var stolt, og da slet ikke over, at hun dels kunne formulere sin plan så tydeligt, og dels at hun var urokkelig.

Men sådan er børnehavebørn. Min verden. Mine behov. Mine regler. Netop derfor er jeg ekstra glad for Alberte-serien, for her får både børnehavebarn, og dennes forældre, mulighed for at spejle sig i et barn, der ikke altid gør det rigtige. Alberte er både sur og streng, og holder udenfor, og så er hun selvfølgelig også sød, og vildt god til at lege. Kort sagt et helstøbt børnehavebarn.

Alberte-serien er skrevet at Line Kyed Knudsen og illustreret af Jan Solheim. Samme forfatter står også bag Viola og veninderne og Alexander bliver vred, der også omhandler børnehavebørn.

Der er heldigvis to bøger mere om Alberte på vej, de udgives i morgen den 12. juni – find dem hos carlsen.dk, der udgiver Alberte-serien.

Tak til forlaget for anmeldereksemplar af bøgerne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *