Juhu! Så er der nyt fra Sofie Maria Brand, der for et par år siden udgav Jul i andre lande – en krydsning mellem en fakta- og julekalenderbog, der fungerede eminent. Den blev i hvert fald hurtigt én af mine julefavoritter både som lærer og hjemme.

I dag udkommer Børn i andre lande, og igen må jeg slå flik-flak af begejstring. I min anbefaling af julebogen skrev jeg, at jeg er fuldstændig vild med, når faktabøger til børn udformes med ekstra meget lækkerhed. Der findes mangt en relativ tør faktabog til børn, så når der kommer en, der er indbydende og flot – så bliver jeg glad. Børn i andre lande skuffer ikke.

Det er endnu en lækker faktabog krydret med flotte og farverige illustrationer af Rasmus Juul. Bogen kommer rundt i 13 forskellige lande, hvert land har fået to dobbeltopslag, hvor vi både i forskellige faktabokse hører om landet, flaget, sprog, lidt historie, skolegang etc. – og derudover er der to børnefortællinger omhandlende fiktive børn fra henholdsvis byen og landet. Børnene og fortællingerne om dem er fiktive, men baserer sig på landets faktuelle forhold.

Det her er en bog, der gør verden større og viser at det, der er hverdag og dagligdag for os kan se helt anderledes ud andre steder i verden. Jeg er vild med det, og må anbefale den som fast inventar på børneværelser og på lærer arbejdsbordet.

Børn i andre lande er skrevet af Sofie Maria Brand og illustreret af Rasmus Juul. Den udgives af Gyldendal, og du kan finde den her.

Tak til forlaget for anmeldereksemplar af bogen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *